söndag 28 oktober 2018

Drakflickan



Den första bok jag skrev var en barnbok. Drakflickan är en saga, berättad i klassisk stil och gavs ut år 2008 vid ett mindre, idag nedlagt förlag.
Eftersom manuset aldrig granskades av lektör innan utgivning finns det en hel del brister.

Jag har planer på att i framtiden ge ut boken på nytt, i omarbetad form. Men det är inget jag sysslar med aktivt just nu.


Ur inledningen:
Man hade sett en livs levande drake! Hela slottet var i uppror. Överallt, i alla korridorer och salar pratades det om det oerhörda som hade hänt. En drake, och dessutom uppe i Blåbergen som låg helt nära huvudstaden! Det hade aldrig funnits några drakar i landet förut. Varifrån hade den kommit? Vad gjorde den där? Var det verkligen en riktig drake? Fanns det verkligen drakar annat än i sagorna?
Alla i slottet tisslade och tasslade. Köksan Gerda tisslade, pigan Lilly tisslade, betjänten Andersson tasslade och pagerna Anton och John viskade. Hovmästare Gunnar sade visserligen ingenting eftersom han var stum och i det här landet hade man inte uppfunnit teckenspråket ännu, men han lyssnade på de andra och nickade och hummade, för det kunde han.

Hela boken kan läsas här.